Vodní dílo Drásov-č. 401 204

17.03.2018 16:23

Český rybářský svaz, z. s., Územní svaz města Prahy získal ve výběrovém řízení novou vodní plochu ke sportovnímu

rybolovu - VD Drásov.

Vodní dílo Drásov je nádrž o výměře 8,3 ha ležící v katastru obcí Dubenec u Příbramě, Višňová, Drásov u Příbramě a je napájena Drásovským potokem patřícím mezi přítoky říčky Kocáby.

 

Na této nádrži platí mimopstruhová povolenka celosvazová, celorepubliková a územní povolenka ČRS Územního svazu města Prahy (pražská mimopstruhová povolenka).

V roce 2018 zde ještě mohou na základě uzavřené dohody vykonávat rybářské právo držitelé územních mimopstruhových povolenek ČRS Středočeského územního svazu.

Všichni oprávnění lovící si budou v platnosti od 1. 1. 2018 na této nádrži zapisovat do úlovkových lístků (do kolonky číslo revíru) č. 401 204.

VD Drásov má status rezervního zdroje vody pro zásobování obyvatelstva a proto je zde třeba dodržovat přísnější podmínky ochrany čistoty vody a životního prostředí.

Platí zde zákaz lovu ryb z hráze a z vypouštěcího zařízení včetně přístupové lávky, zákaz vnadění (krmení), přísný zákaz rozdělávání ohňů a znečišťování celého prostoru nádrže.

Parkování vozidel je povoleno pouze na parkovišti u přilehlé šachty.

Vjezd a parkování na příjezdové cestě k nádrži a přilehlých pozemcích včetně louky pod hrází Vodního díla Drásov je zakázáno.



Více zde: https://www.rybaristechovice.cz/